Novinky

Rodiny těžce nemocných dětí si zimu užily i díky speciální lyžařské pomůcce

Tělesný handicap není pro zimní sporty díky speciálním kompenzačním pomůckám dávno překážkou. Pořídit si speciální vybavení je však stále poměrné nákladné. Aby si co nejvíce těžce nemocných dětí nebo dětí s postižením mohlo také užít zimní radovánky, přispěla NADACE AGEL olomouckému Středisku rané péče SPRP třiceti tisíci korunami na pořízení speciální sofistikované lyžařské pomůcky „biski“.

Speciálně upravené lyže v letošní zimní sezóně využilo celkem kolik 15 klientských rodin střediska, kteří si je zde mohli vypůjčit zcela zdarma. „V lyžařském areálu Kraličák je našim klientům k dispozici vyškolený instruktor, který rodinám pomůže s technikou a vysvětlí, jak tuto pomůcku správně používat. Pro lepší stabilitu je skořepina, ve které lyžař sedí, upevněna ke dvěma lyžím. Instruktor biski řídí a ovládá,“ vysvětluje Mgr. Jarmila Juříčková ze Střediska rané péče.

Olomoucké středisko pro ranou péči funguje již 25 let. Jeho posláním je poskytovat odbornou pomoc a poradenství rodinám, které vychovávají dítě těžce nemocné nebo s postižením v domácím prostředí a ulehčit tak každodenní život.  NADACE AGEL středisko podporuje od roku 2015 a kromě příspěvku na pořízení speciální lyžařské pomůcky jej podpořila 100 tisíci korunami, které putovaly na zakoupení automobilu. Dalších 30 tisíc korun pak směřovalo na uspořádání víkendového pobytu pro rodiny s dětmi těžce nemocnými nebo s postižením.

NADACE AGEL sídlí v Praze a potřebným lidem a organizacím z celé České i Slovenské republiky pomáhá již od roku 2011. Od svého vzniku nadace podpořila téměř 400 žadatelů celkovou částkou přesahující 10 miliónů korun. Více informací, včetně formuláře žádosti o nadační příspěvek, najdou zájemci na webu nadace.agel.cz

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz