Novinky

NADACE AGEL přispěla hendikepovanému Marku Řezníčkovi částkou 50 tisíc na nový elektrický pohon k vozíku

Marek Řezníček ze Šumperka utrpěl před čtyřmi lety úraz páteře a míchy, který mu obrátil život naruby. Následkem úrazu ochrnul na dolní a částečně i horní končetiny a stal se závislým na kompenzačních pomůckách, asistenci a bezbariérovém prostředí. NADACE AGEL se rozhodla panu Markovi v jeho těžké situaci pomoci a přispěla mu na nákup elektrického pohonu k mechanickému vozíku částkou 50 tisíc korun.

„V roce 2013 jsem utrpěl úraz, v důsledku kterého jsem zcela upoután na ortopedický vozík. Pro každodenní činnosti, pohyb, cestování, běžné aktivity v domácnosti i úkony osobní hygieny potřebuji speciální pomůcky i asistenci. Na mechanickém vozíku sám bez doprovodu nepřekonám ani mírný sklon,“ popisuje svou situaci Marek Řezníček s tím, že řešení představuje přídavný elektrický pohon vozíku, jehož nákup si však nemůže ze svých vlastních zdrojů dovolit.

Elektromotor Smart Drive v ceně přes 130 tisíc korun umožňuje po připojení k mechanickému vozíku zdolávat i větší šikminy, prahy a dokonce i obrubníky, neboť znásobuje sílu rukou při jízdě na vozíku. „Pomůcka Smart Drive by mi pomohla v každodenním životě, měl bych možnost navštěvovat rodinné příslušníky a dostat se i do bariérových míst nebo úzkých prostor, usnadnila by mi přesun do auta i dojíždění na rehabilitaci, kam bych mohl dojíždět s mechanickým vozíkem i bez doprovodu,“ vysvětluje Marek Řezníček.

NADACE AGEL se rozhodla pana Marka podpořit a na nákup pomůcky, která výrazně zvýší jeho soběstačnost, mu přispěla částkou 50 tisíc korun. „Soběstačnost je pro člověka nesmírně důležitou potřebou, bohužel pro pana Marka není vůbec samozřejmá. Pokud můžeme jakoukoliv pomůckou k jejímu obnovení pomoci, rádi panu Markovi pomůžeme,“ říká členka správní rady NADACE AGEL Maya Nováčková.

NADACE AGEL sídlí v Praze a potřebným pomáhá již od roku 2011, kdy byla založena. Více informací, včetně formuláře žádosti o nadační příspěvek, najdou zájemci na webu nadace.agel.cz

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz