Novinky

Školák Honzík díky novým naslouchátkům od NADACE AGEL konečně dobře slyší učitele i kamarády

Většina z nás považuje sluch za samozřejmost a příliš se jím nezabývá. To ale neplatí o malém Honzíkovi Kubešovi z Prostějova, který byl ještě nedávno o většinu zvukových vjemů ochuzen. Díky příspěvku NADACE AGEL má však nyní k dispozici nová naslouchátka i zesilovač, pomocí kterého dnes již zřetelně slyší učitele ve škole, kamarády i rodiče. Na nákup naslouchátek a zesilovače SCOLA přispěla malému Honzíkovi nadace částkou 20 tisíc korun.

„S novými naslouchátky a zesilovačem je Honzík moc spokojený. Mnohem lépe slyší paní učitelku i její pokyny a lépe slyší i ostatní děti ve třídě, i když třeba potichu čtou. Konečně dobře slyší kamarády, snáze se zapojuje do společných her a lépe poslouchá i doma,“ říká s nadšením Martina Kubešová, maminka malého Honzíka.

Vysílač a naslouchátka SCOLA přitom fungují jako sada, kdy zesilovač nosí učitelka na krku, nebo jej pokládá na lavici dětem, které právě hovoří či čtou. Honzík tak děti přes svůj přijímač zřetelněji slyší a neztrácí se například v textu, což se mu dříve stávalo při každé hodině společného čtení. Dnes je ale situace zcela jiná.  „Dříve Honzík často nerozuměl, co paní učitelka říká, a přesně nevěděl, co mají za úkol, což pro něj bylo dost nepříjemné. Teď s novými sluchadly a zesilovačem nosí z diktátů samé jedničky a myslím, že ho škola mnohem víc baví,“ popisuje s úsměvem Martina Kubešová.

A chválu na nové na míru vyrobené pomůcky pěje i sám Honzík. „S naslouchátky se mi dost daří, ve škole teď slyším o hodně líp, hlavně když holky potichu čtou. A taky slyším líp paní učitelku při diktátech,“ popisuje malý školák, kterému přinesla naslouchátka daleko více, než je lepší sluch.

„Honzík se dnes daleko více zapojuje mezi dětmi, lépe zvládá školní docházku a celkově prožívá dny daleko plnohodnotněji a spokojeněji. NADACI AGEL upřímně děkujeme za podporu,“ uzavírají společně rodiče Martina a Jan Kubešovi.

NADACE AGEL sídlí v Praze a potřebným lidem a organizacím z celé České i Slovenské republiky pomáhá již od roku 2011. Od svého vzniku nadace podpořila téměř 400 žadatelů celkovou částkou přesahující 10 miliónů korun. Více informací, včetně formuláře žádosti o nadační příspěvek, najdou zájemci na webu nadace.agel.cz

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz