Novinky

Předvánoční překvapení od NADACE AGEL potěšilo děti z Dětského domova Černá voda

Předvánoční čas zpříjemnila NADACE AGEL dětem z Dětského domova Černá voda na Jesenicku. Zástupkyně nadace dětem nejen, že přivezly adventní pamlsky, ale obdarovaly je rovněž vitamínovými balíčky.

„Dětský domov Černá voda podporujeme již třetím rokem. Každoročně se mohou děti z dětského domova například účastnit letních táborů, které jsou organizovány společností AGEL,“ vysvětluje Ing. Iveta Ostruszková, MBA, předsedkyně správní rady nadace, která představitelům domova předala balíčky s vitamínovými doplňky, jenž dětem pomohou v současném chladném období chřipek a nachlazení zlepšit imunitu.

„Snažíme se dopřát dětem vše, co zažívají a mají děti v rodinách standardně, byť víme, že rodina je pro každé dítě nenahraditelná,“ prozradila zástupcům nadace při prohlídce ředitelka dětského domova Dana Šemberová s tím, že zde evidují i několik radostných příběhů dnes již „dospělých dětí“. „Jeden z chlapců, se kterým jsem se setkala jako začínající vychovatelka v tomto domově, úspěšně vystudoval a působil zde za pár let jako vychovatel, můj kolega. Nyní má již svou vlastní rodinu a jeho příběh ukazuje, že i když máte nelehký vstup do života, můžete ho prožít jinak než Vaši rodiče,“ doplnila Šemberová.

Děti z dětského domova obdržely od NADACE AGEL navíc ještě jedno velmi příjemné předvánoční překvapení. V únoru se budou moci zúčastnit nově i zimního tábora pořádaného pod záštitou společnosti AGEL, který se koná ve v areálu Snowland ve Valčianské dolině na Slovensku.

NADACE AGEL sídlí v Praze a potřebným lidem a organizacím z celé České i Slovenské republiky pomáhá již od roku 2011. Od svého vzniku nadace podpořila téměř 400 žadatelů celkovou částkou přesahující 10 miliónů korun. Více informací, včetně formuláře žádosti o nadační příspěvek, najdou zájemci na webu nadace.agel.cz

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz