Novinky

NADACE AGEL shromáždila díky Vánoční sbírce přes dvě tuny oděvů

Stovky lidí bez domova či v životní krizi zahřeje nové oblečení z Vánoční sbírky NADACE AGEL. Právě v těchto dnech NADACE AGEL rozdává potřebným lidem více než dvě tuny oděvů, bot, zimních doplňků, ručníků či ložního prádla. Tyto věci získala NADACE AGEL v rámci Vánoční sbírky ve zdravotnických zařízeních AGEL napříč Českou republikou. Na celkem třinácti sběrných místech darovali zaměstnanci AGELu, pacienti i další dobrovolníci celkem 2,1 tuny věcí, které nyní putují do čtyř humanitárních organizací v republice.

Největší měrou se do akce zapojili dobrovolní dárci v Moravskoslezském a Olomouckém kraji, kde shromáždili celkově za všechna zdravotnická zařízení v kraji shodně jednu tunu textilu a bot. Zbývajících sto kilogramů oděvů  nadace získala od občanů Prahy.

 „Zájem o Vánoční sbírku ze strany zaměstnanců AGELu i široké veřejnosti byl opravdu velký, což je jasným důkazem toho, že solidarita mezi lidmi zdaleka nevymizela. Upřímně děkuji každému, kdo se do akce zapojil a přispěl do vánoční sbírky dle svých možností,“ říká manažerka NADACE AGEL Bc. Viktorie Sládková.

Dary budou rozděleny mezi čtyři humanitární organizace, a to konkrétně Azylový dům sv. Terezie Praha, Azylový dům Gloria Praha, SOS pro vzájemnou pomoc občanů Olomouc a Charitní dům sv. Benedikta Labre Ostrava. Pomáhat ale budou i desítkám žadatelů odjinud. „Dary získané prostřednictvím Vánoční sbírky budou dále distribuovány Charitou všem potřebným žadatelům o materiální pomoc napříč územím České republiky, ať už jsou to matky s dětmi v nouzi, lidé bez domova, nebo lidé v jiné tíživé životní situaci,“ dodává Viktorie Sládková.

Do akce bylo zapojeno celkem třináct zdravotnických zařízení AGELu v České republice, a to od Prahy, přes Prostějov, Přerov, Šternberk, Olomouc či Rýmařov, až po Valašské Meziříčí, Ostravu, Třinec a Český Těšín.

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz